Print this page

«Διανύουμε έναν ακόμα μήνα σταδιακής  αποκλιμάκωσης του πληθωρισμού ωστόσο αυτή η αποκλιμάκωση δεν έχει περάσει ακόμα στα τρόφιμα. Είναι κάτι πολύ λογικό γιατί κάπως έτσι ξεκίνησε και η πληθωριστική κρίση, πρώτα ξεκίνησε με τα προϊόντα ενέργειας και στην συνέχεια διαχύθηκε στη λιανική πώληση τροφίμων, το καθεστώς ανατιμήσεων» επισήμανε μιλώντας στον Status και στην εκπομπή του Δημήτρη Βενιέρη ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή Σωτήρης Αναγνωστόπουλος.

Εκτίμησε δε ότι η παρούσα κατάσταση, με τη μείωση του πληθωρισμού και τη μείωση των τιμών των ενεργειακών προϊόντων και τη σταθεροποίσή τους, θα εξομαλυνθεί. Σημείωσε δε, ότι οι τιμές δεν θα γυρίσουν στο καθεστώς πριν από τον πόλεμο στην Ουκρανία, αλλά θα υπάρχει μια αποκλιμάκωση και σταθεροποίηση των τιμών στα τρόφιμα.

Αναφορικά με την κρατική επιδότηση στις τιμές των προϊόντων ενέργειας, λογαριασμούς ρεύματος κλπ, ο κ. Αναγνωστόπουλος τόνισε ότι αυτά τα χρήματα δεν έρχονται από την τσέπη του φορολογούμενου όπως συνήθως συμβαίνει σε εισοδηματικές πολιτικές και πολιτικές στήριξης, αλλά από τα υπερκέρδη, δηλαδή από τη φορολόγηση των υπερκερδών αυτών των επιχειρήσεων που έρχονται ακριβώς από την χονδρική και εξήγησε το λόγο που συμβαίνει αυτό.

Για το θέμα των αποζημιώσεων των τραπεζών, υπό ορισμένες προϋποθέσεις, σε πελάτες που πέφτουν θύματα ηλεκτρονικής απάτης, με σχετική ρύθμιση που προωθείται από το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, και τις αντιδράσεις, σύμφωνα με δημοσιεύματα, των τραπεζικών ιδρυμάτων, ο κ. Αναγνωστόπουλος υπογράμμισε:

«Πράγματι σε πρώτη φάση οι τράπεζες αντέδρασαν, έγινε μία συνάντηση την Παρασκευή, με τους επικεφαλής και με την Ενωση Τραπεζών στην οποία πιστεύω δόθηκανα αρκετές εξηγήσεις, ώστε να καταλάβουμε όλες οι πλευρές, το πως ακριβώς δουλεύει αυτή η νέα πρωτοβουλία της κυβέρνησης. Και νομίζω ότι καταλαβαίνουν και οι τράπεζες ότι είναι ένα φαινόμενο που πρέπει να αντιμετωπιστεί».

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…