«Αυτό που έχει σημασία, είναι ότι χθες στο συμβούλιο εξωτερικής πολιτικής επετεύχθη μία κοινή γραμμή, μία εθνική πλατφόρμα, κάτι που η ΝΔ το έχει ως αρχή αυτό, στα εθνικά θέματα, δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης Status 107,7 και τον Δημήτρη Βενιέρη η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Ντόρα Μπακογιάννη.

«Δε νομίζω ότι κανένας σώφρων άνθρωπος επιζητεί πολεμική σύρραξη με την Τουρκία. Απεχθάνομαι όπως ο διάολος το λιβάνι τέτοιου είδους ρητορικές», είπε χαρακτηριστικά η κ. Μπακογιάννη. «Οι σκληρότερες αποφάσεις από την Ελλάδα, έχουν ληφθεί χωρίς ρητορικές υψηλών τόνων, όπως είχαμε κάνει στο Βουκουρέστι. Η σοβαρότητα και η υπευθυνότητα δεν καταγράφεται με ρητορικές εξάρσεις. Η Ελλάδα δεν είναι μόνη, έχει συμμαχίες, είναι στον πυρήνα της Ε.Ε. κι αυτή είναι η ουσία. Πριν από λίγο δημοσιεύτηκε εξάλλου το προσχέδιο συμπερασμάτων της Συνόδου Κορυφής, όπου ρητά αναφέρεται ότι είναι άκυρη η συμφωνία Τουρκίας-Λιβύης. Αυτή είναι η ουσία της υπόθεσης.

«Κανένας φόβος δεν υπάρχει έναντι των Τούρκων», ξεκαθάρισε η κ. Μπακογιάννη, «έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη στις ένοπλες δυνάμεις, αλλά ο μεγάλος και ουσιαστικός πόλεμος, είναι ο διπλωματικός πόλεμος, στον οποίο δεν είμαστε μόνοι. Η διαφορά μας με την Τουρκία είναι ότι η Τουρκία δεν ανήκει στην Ε.Ε. και εύκολα απομονώνεται, ενώ εμείς έχουμε μία ισχυρή συμμαχία, εμείς ανήκουμε στην Ε.Ε.. Οταν έβαλε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής την Ελλάδα στην Ε.Ε., πολύς κόσμος πίστευε ότι την έβαζε για οικονομικούς λόγους, ενώ στην πραγματικότητα το έκανε, για λόγους αύξησης της ασφάλειας στην περιοχή και διασφάλισης της Δημοκρατίας στη χώρα.»

Κληθείσα να σχολιάσει τη δήλωση Γεννηματά, για την προεδρία της Δημοκρατίας και τον Ευάγγελο Βενιζέλο η κ. Μπακογιάννη δήλωσε:

«Υπάρχουν πολλοί καλοί για Πρόεδροι της Δημοκρατίας. Ζητούμενο στη φάση αυτή, είναι ο πρόεδρος της Δημοκρατίας να εκλεγεί με τη μεγαλύτερη δυνατή πλειοψηφία, γιατί ως χώρα έχουμε πολλά σημαντικά θέματα και προβλήματα μπροστά μας, το τελευταίο για το οποίο πρέπει να τσακωνόμαστε, είναι η εκλογή ΠτΔ, θα μου πείτε, εμείς είμαστε λαός που τσακωνόμαστε για τον φωτισμό...»

Η εταιρεία

Η έγκυρη ενημέρωση και η ποιοτική ψυχαγωγία στη Θεσσαλονίκη έχουν «υπογραφή»...

 

 

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…