Η Ελλάδα θα απαντήσει με αυτοπεποίθηση αν χρειαστεί, ήταν το μήνυμα της Προέδρου της Δημοκρατίας προς την Τουρκία. Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου από το Αγαθονήσι και τους Λειψούς τόνισε πως η Ελλάδα είναι υπέρ του διαλόγου αλλά δεν απεμπολεί κανένα δικαίωμά της και κατέρριψε τους ανιστόρητους ισχυρισμούς του Ερντογάν για δήθεν αμφισβητούμενα νησιά στο Αιγαίο.Από την άλλη, ο Φατίχ Ντονμέζ επανήλθε με νέους χάρτες και την ξαναζεσταμένη θεωρία της «Γαλάζιας Πατρίδας» για να πει πως η Τουρκία θα προχωρήσει τις έρευνές της. Πρόκληση και από ΜΚΟ στην Τουρκία. Από τη μία διεκδικούν δήθεν περιουσίες Τούρκων σε δώδεκα νησιά του Αιγαίου και την Θράκη και από την άλλη συγκεντρώνουν υπογραφές για να γίνει τζαμί η Αγία Σοφία.

Νέο σόου με χάρτες έστησαν οι Τούρκοι, με τον υπουργό Ενέργειας, Φατίχ Ντονμεζ, να μιλάει και πάλι για τη «Γαλάζια Πατρίδα», ισχυριζόμενος πως ήδη τα τελευταία τρία χρόνια πραγματοποιήθηκαν έξι μεγάλου βάθους γεωτρήσεις στην ανατολική Μεσόγειο και η έβδομη με το Γιαβούζ είναι σε εξέλιξη.

H απάντηση της Αθήνας ήρθε με την υπενθύμιση πως διάλογος χωρίς αποκλιμάκωση των προκλήσεων δεν μπορεί να γίνει.

Η Τουρκία απαγορεύει στην Ελλάδα να κάνει ασκήσεις στα Ψαρά

Ο Ερντογάν ρίχνει με κάθε ευκαιρία «λάδι στην φωτιά» και την ώρα που η Τουρκία  αρχίζει ασκήσεις στον κατεχόμενο κόλπο της Μόρφου στην Κύπρο, σε περιοχή που δέσμευσε μέχρι τις 11 Ιουλίου, η Άγκυρα με ανιστόρητους ισχυρισμούς αμφισβητεί το δικαίωμα της Ελλάδας να δεσμεύει περιοχές και να πραγματοποιεί ασκήσεις και στην περιοχή των Ψαρών, με αφορμή άσκηση στα Αντίψαρα.

Εντυπωσιακή άσκηση με ελικόπτερα KIOWA

Την ίδια ώρα ο στρατός, πραγματοποίησε εντυπωσιακή εκπαίδευση στην Ήπειρο ενεργοποιώντας τα ελικόπτερα KIOWA, που θα ενισχύσουν και άλλο την άμυνα των νησιών.

Ηχηρό μήνυμα στην Τουρκία έστειλε η ΠτΔ

Με θερμά λόγια για τις Ένοπλες Δυνάμεις μίλησε από το ακριτικό Αγαθονήσι η Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου πραγματοποίησε περιοδεία σε Λειψούς και Αγαθονήσι και απάντησε στις ανιστόρητες διεκδικήσεις των Τούρκων.

Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου ευχαρίστησε τους νησιώτες που κρατάνε «Θερμοπύλες» και σημείωσε πως η χώρα μας είναι φιλειρηνική, αλλά δεν θα απεμπολήσει κανένα από τα δικαιώματά της.

Την ώρα που η ΠτΔ βρισκόταν στα ελληνικά νησιά, τουρκικά μέσα ενημέρωσης δημοσίευσαν πως η Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας βρίσκεται σε τουρκικά νησιά, καλώντας μάλιστα τον Τούρκο πρόεδρο να τα πάρει πίσω.

«Κλείδωσαν» οι Belharra για το Πολεμικό Ναυτικό

Απέναντι στις κλιμακούμενες προκλήσεις, η Ελλάδα απαντάει με ενίσχυση του στόλου και συμφωνίες για συμμαχίες. Τα «ΝΕΑ» αποκαλύπτουν πως η απόκτηση δύο φρεγατών Belharra συμφωνήθηκε, με τους Γάλλους να δεσμεύονται παράλληλα πως σε περίπτωση θερμού επεισοδίου με την Τουρκία θα είναι στο πλευρό της χώρας μας. Οι τελικές υπογραφές αναμένεται να μπουν το πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιουλίου.

Οι Τούρκοι μαζεύουν υπογραφές για την Αγία Σοφία και την… Κρήτη

Σε μία ακόμα προκλητική κίνηση, 100 ΜΚΟ από την Τουρκία προχωρούν στην δικαστική διεκδίκηση αποζημιώσεων για τις περιουσίες που, όπως λένε, είχαν στην Κρήτη, την Ρόδο, δέκα ακόμα νησιά αλλά και την Θράκη.

Λίγες ώρες πριν από την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας της Τουρκίας, που θα αποφασίσει στις 2 Ιουλίου αν θα παραμείνει ως έχει η Αγία Σοφία ή θα γίνει τζαμί, στην Τουρκία έχει αρχίσει και εκστρατεία συλλογής υπογραφών για να επηρεαστούν οι δικαστές. Την εκστρατεία, σε 55 επαρχίες της Τουρκίας, πραγματοποιούν και πάλι ΜΚΟ.

Άσκηση νότια της Κρήτης

Στην τουρκική προκλητικότητα, οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις απαντούν με ασκήσεις ετοιμότητας.

Σήμερα έγινε άσκηση νότια της Κρήτης, με τη συμμετοχή ισραηλινού ιπτάμενου τάνκερ.

Πηγή:Mega

Η εταιρεία

Η έγκυρη ενημέρωση και η ποιοτική ψυχαγωγία στη Θεσσαλονίκη έχουν «υπογραφή»...

 

 

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…