Κατά 856.500, δηλαδή κατά 69%, αυξήθηκε τον Απρίλιο, εν μέσω πανδημίας, ο αριθμός των αιτούντων επίδομα ανεργίας στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Συνολικά, σύμφωνα με νεότερα στοιχεία από το Γραφείο Εθνικής Στατιστικής, 2,1 εκατομμύρια κάτοικοι της χώρας έχουν πλέον υποβάλει αίτηση για το επίδομα.

Πρόκειται για τον υψηλότερο συνολικό αριθμό αιτούντων από το 1996 και για την υψηλότερη μηνιαία αύξηση αριθμού δικαιούχων.

Τα στοιχεία καλύπτουν το πρώτο τρίμηνο του έτους, επομένως περιλαμβάνουν διάστημα λιγότερο των δέκα ημερών κατά το οποίο ίσχυαν οι γενικευμένοι περιορισμοί στην κυκλοφορία και την οικονομική δραστηριότητα της χώρας.

Οι αριθμοί θα ήταν ακόμα μεγαλύτεροι, σημειώνουν αναλυτές, χωρίς το Πρόγραμμα Διατήρησης Θέσεων Εργασίας του Υπουργείου Οικονομικών, το οποίο καλύπτει το 80% του μισθού περίπου 8 εκατομμυρίων εργαζομένων σε προσωρινή αργία σε 1 εκατομμύριο επιχειρήσεις, μέχρι 2.500 λίρες μηνιαίως κατ' άτομο.

skai.gr

Η εταιρεία

Η έγκυρη ενημέρωση και η ποιοτική ψυχαγωγία στη Θεσσαλονίκη έχουν «υπογραφή»...

 

 

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…