Στο σχέδιο της επόμενης μέρας, που -όπως είπε- επιβάλλει νέους κανόνες αναφέρθηκε ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, αρμόδιος για το Συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου Άκης Σκέρτσος.


Σύμφωνα με τον ίδιο το επόμενο δίμηνο είναι γεμάτο αιρεσιμότητες και τίποτα δεν θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο, ωστόσο, θα πρέπει να υπάρχει μια διαρκή επαγρύπνηση. «Μόλις βρεθεί το εμβόλιο, θα προχωρήσουμε στην τρίτη φάση», πρόσθεσε.

Όπως είπε ο κ. Σκέρτσος «για να έχουμε οικονομική ανάπτυξη θα πρέπει να έχουμε καλή υγεία», ενώ σημείωσε πως είναι ιδιαίτερα σημαντικό να προχωρήσουμε τώρα στη σταδιακή άρση των περιορισμών. «Το ρίσκο σταδιακής επανεκκίνησης της οικονομίας πρέπει να το πάρουμε τώρα. Γιατί η καραντίνα και το lockdown oξύνουν τις ανισότητες», σημείωσε.

Στην ερώτηση «γιατί τώρα» ο κ. Σκέρτσος επεσήμανε πως τώρα είμαστε σε καλύτερο σημείο από ότι τον Φεβρουάριο και επιδημιολογικά και υγειονομικά.

«1ον προχωράμε στη σταδιακή αύξηση της ατομικής ελευθερίας. 2ον εφόσον τηρούνται τα μέτρα απελευθερώνονται επιχειρηματικές δραστηριότητες με χαμηλό ρίσκο. Παράλληλα, θα υπάρχει και παρατηρητήριο για το βαθμό επικινδυνότητας», υπογράμμισε.  Θα υπάρχουν τρία στάδια αποκλιμάκωσης τον Μάιο (στις 4, στις 11 και στις 18 Μαΐου), ενώ για τον Ιούνιο θα υπάρξουν ανακοινώσεις μετά τις 18 Μαΐου.Ο κ. Σκέρτσος τόνισε πως θα υπάρχει υποχρεωτική χρήση μάσκας σε ΜΜΜ, νοσοκομεία και δημόσιες υπηρεσίας, ενώ αναφερόμενους στους ηλικιωμένους ανέφερε πως υπάρχει σύσταση να παραμένουν στα σπίτια τους.

Η εταιρεία

Η έγκυρη ενημέρωση και η ποιοτική ψυχαγωγία στη Θεσσαλονίκη έχουν «υπογραφή»...

 

 

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…