Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η εθελοντική αιμοδοσία στη Χ.Α.Ν.Θ. σε συνεργασία με 16 σωματεία και φορείς της κοινωνίας των πολιτών.

Η αιμοδοσία εμφάνισε συγκινητική ανταπόκριση, με περισσότερους από 154 συμπολίτες μας να δηλώνουν συμμετοχή μέχρι και τις πρωινές ώρες του Σαββάτου

Βάσει του κανονισμού αιμοδοσίας που ισχύει στην περίοδο της πανδημίας, όλοι προσήλθαν στο κεντρικό κτήριο της Χ.Α.Ν.Θ με προγραμματισμένα ραντεβού και με απόλυτη ασφάλεια ώστε να αποφευχθεί κάθε συνωστισμός. Στο τέλος της ημέρας 75 εθελοντές συνέβαλαν στη συγκέντρωση 50 μονάδων αίματος δίνοντας ζωή σε όσους το έχουν ανάγκη. Οι 24 νέοι εθελοντές δότες μυελού των οστών που καταγράφηκαν στη χθεσινή αιμοδοσία, ολοκληρώνουν τον πρώτο κύκλο προσφοράς που δεν μπορεί να αφήσει κανέναν ασυγκίνητο.

Εξαιτίας της μεγάλης προσέλευσης, η αιμοδοσία θα επαναληφθεί το ερχόμενο Σάββατο 28 Νοεμβρίου και ώρα 9:00 – 14:00 με αυστηρά προκαθορισμένα ραντεβού όπως ορίζεται από τη διαδικασία που γίνεται με την εποπτεία του κέντρου αιμοδοσίας ΑΧΕΠΑ και την αυστηρή τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων.

Σας ευχαριστούμε που ακόμα και σε αυτές τις ιδιαίτερες μέρες που ζούμε, μας βοηθήσατε να δείχνουμε αλληλεγγύη και να μένουμε ενεργοί εθελοντές!

Τα μέλη των 16 σωματείων και κοινωνικών φορέων που στηρίζουν την εκδήλωση αποδεικνύουν ότι στη Θεσσαλονίκη δεν τηρούμε αποστάσεις από την ανθρωπιά και την αλληλεγγύη! Οι 16 κοινωνικοί φορείς είναι: Χ.Α.Ν.Θ., Πηγή Ζωής, Ελληνικός Σύλλογος Θαλασσαιμίας, Φιλόπτωχος Αδελφότης Κυριών, Αχτίδα, ΠΑΣΓ Καλλιπάτειρα (Παράρτημα Θεσσαλονίκης), Θερμαΐδες, Σύλλογος Φίλων Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής, Αγροτική Παιδική Φωλιά ΒΕ, Παιδικό Χωριό SOS Πλαγιαρίου, Γυναίκες Χωρίς Σύνορα, Εταιρεία Διαβαλκανικής Συνεργασίας Γυναικών – Κέντρο UNESCO, Bloode, Συζωή, ΠΡΟ.Τ.Ε.Κ.Τ.Α. Θεσσαλονίκης, Σύλλογος "ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ".

Η Εθελοντική Αιμοδοσία και αυτή που θα ακολουθήσει, είναι αφιερωμένες στον Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών «Πηγή Ζωής» που προσφέρει αίμα σε ανθρώπους που πάσχουν από θαλασσαιμία (μεσογειακή αναιμία).

Αναζητήστε στο site της Χ.Α.Ν.Θ. ymca.gr και στη σελίδα ΧΑΝΘ - YMCA Thessaloniki στο Facebook το εικονίδιο της αιμοδοσίας, όπου μπορείτε να συμπληρώσετε την ειδική φόρμα για να λάβετε μέρος στην αιμοδοσία της επόμενης εβδομάδας.

Πληροφορίες: socialaction@ymca.gr και στο 231 600 1000, εσωτερικό 0880, ώρες 10.00-14.00

Μένουμε ασφαλείς – Μένουμε ενεργοί εθελοντές – Μένουμε Χ.Α.Ν.Θ.

Η εταιρεία

Η έγκυρη ενημέρωση και η ποιοτική ψυχαγωγία στη Θεσσαλονίκη έχουν «υπογραφή»...

 

 

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…