Ο Ταγίπ Ερντογάν μιλώντας σε μέλη του κυβερνώντος κόμματος της Τουρκίας υποστήριξε πως «τον εαυτό μας δεν τον βλέπουμε κάπου αλλού, αλλά μέσα στην Ευρώπη, το μέλλον μας το σχεδιάζουμε να το χτίσουμε μαζί με την Ευρώπη».

Επιπλέον ο Τούρκος πρόεδρος ανέφερε πως «από την Ε.Ε περιμένουμε να τηρήσει τους λόγους της. Προσδοκία μας από την Ευρώπη είναι να μην ασκεί πολιτική διακρίσεων και να μην εμπλακεί στην εχθρότητα εναντίον της χώρας μας».

Ουσιαστικά η τελευταία αποστροφή του Ταγίπ Ερντογάν αναφέρεται στη επικείμενη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ τον Δεκέμβριο όπου θα συζητηθεί το ζήτημα των ευρωτουρκικών σχέσεων ενώ τις τελευταίες μέρες το κλίμα δείχνει… κυρώσεις καθώς ακόμα και η Γερμανία δια της Άγκελα Μέρκελ και του Χάικο Μάας έχουν αναγκαστεί να παραδεχτούν ότι οι εξελίξεις δεν δικαίωσαν τις προσδοκίες τους από την Τουρκία.

Πάντως ο Ταγίπ Ερντογάν υποστήριξε πως «στην ανατολική Μεσόγειο επιχείρησαν να μας φυλακίσουν στις ακτές μας. Με τις συμφωνίες που κάναμε αλλά και τις γεωτρήσεις που ξεκινήσαμε , οδηγήσαμε σε αποτυχία κι αυτή τους την προσπάθεια», ενώ την ίδια ώρα ανέφερε πως «με κανέναν οργανισμό και με καμία χώρα δεν υπάρχει ζήτημα που να μην μπορούμε να μην επιλύσουμε τα προβλήματα μας με την  πολιτική, τη διπλωματία και με το διάλογο».

Η εταιρεία

Η έγκυρη ενημέρωση και η ποιοτική ψυχαγωγία στη Θεσσαλονίκη έχουν «υπογραφή»...

 

 

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…